De zwemkwaliteit van kinderen gaat de laatste jaren steeds meer achteruit. Als Reddingsbrigade zien we regelmatig kinderen die niet meer goed kunnen zwemmen, en ook het aantal verdrinkingen en vermissingen stijgt de laatste jaren. Daarom heeft Reddingsbrigade Peel en Maas en het beweegteam ‘lekker in je vel’ van stichting Prisma het initiatief genomen om hier iets aan te gaan doen.

Op dinsdag 9 mei 2017 zijn we gestart met de campagne waterveilig. Tijdens deze les is door instructeurs van Reddingsbrigade Peel en Maas en leraren van school geprobeerd om de leerlingen bewust te maken van de gevaren van water, met als doel dat zij zichzelf en ook anderen beter kunnen helpen als men in nood komt in of bij het water. Als Reddingsbrigade zijn we erg blij met alle media- aandacht omtrent deze campagne van zowel lokale als landelijke media. Zo zijn er tijdens enkele lessen tv-opnames gemaakt door o.a. SBS6 en RTL.

De leerlingen, leraren en instructeurs zijn zeer enthousiast over het verloop van de lessen, doch alleen een les is natuurlijk niet voldoende om uw zoon/dochter waterveiliger te maken. Vandaar dat Reddingsbrigade Peel en Maas ook elk jaar een vakantie APK organiseert, waar alle onderdelen zoals zelfredzaamheid in diverse situaties, wat te doen als je in stromend water terecht komt en hoe kun je anderen helpen/redden, nog veel uitgebreider aan bod komen. Meer informatie over deze vakantie APK vindt u hier. Wilt u uw zoon/dochter direct inschrijven, vul dan het inschrijfformulier in.

Wilt u net als ons deze campagne waterveilig binnen uw school/regio organiseren, en zo een bijdrage leveren in ons hoofddoel: het voorkomen en bestrijden van de verdrinkingsdood, dan kunt u het draaiboek hiervoor opvragen bij ons secretariaat.

Wilt uw meer informatie voor een veilig verblijf bij het water, bekijk dan onze tips onderaan deze website onder het kopje ‘waterveiligheid‘, of neem contact met ons op!